Birthday Cake


I går feiret vi bursdagen min i Strømstad hos mamma og samboer´n. Vi bad inn familien og svigerfamilien, utrolig koselig. På menyen stod det grillmat, kake og is, for ikke å glemme noe godt i glasset. Feiret altså dagen med de beste menneskene rundt meg. Kan man ønske mer?♥Kaken var det jeg som stod for. Må øve meg masse dette året, bryllupskaken må bli perfekt(les: hvertfall så perfekt som jeg kan klare). Jeg er langt i fra noen konditor eller baker, men synes det er kjempe morsomt. Jeg lærer stadig nye ting, viktig å lære av sine feil. Bursdagskaken ble kjempe god, det eneste som kunne vært bedre da det kommer til smak, var eventuelt friske bær. Prøve neste gang. Utvendig kunne kaken helt klart vært bedre, men jeg er fornøyd med tanke på at dette er første stablekaken jeg baker, og den første jeg dekorerer etter bryllupskakekurset i mai. More to come!

Kaken var en White Vanilla Cake, med bringebærmousse og Walters mandler krem. Lyst å lage den?

White Vanilla Cake

Du trenger:♥226 g smør

♥900g sukker

♥874g mel

♥2 ts salt

♥6 ts bakepulver

♥6,6 dl kaldt vann

♥8 eggehviter

♥ 2 ts vanilje extract

♥ 1 ts bringebær extract

Dette er til to etasjer, to ulike former; 20 cm og 15 cm. Begge er 7,6 cm høye, altså svært store kaker. Vi var 13 mennesker og klarte ikke mer enn det øverste laget. Tipper at denne kaken er til ca 30 personer. Du kan fint halvere oppskriften og fortsatt få en stor kake.

Slik gjør du:


Pisk romtemperert smør og sukker sammen. Skal bli fluffy!
I en annen bolle blander du mel, salt og bakepulver. Bland alt godt sammen.

Ha melblandingen og vannet i bollen. Gjør dette i 2 omganger. Miks godt.Ha vanilje- og  bringebær extract i røra, miks godt.Om du ønsker en farget kake, tar du i farge på dette tidspunktet. Jeg bruker AmeriColor Soft Pink, trenger kun et par dråper. Blir en nydelig rosa farge.

Pisk eggehvitene stive. Bland dette forsiktig i røren.
Da er røren ferdig og klar til å helles i kakeformene.Spray godt med formfett og pass på at det blir fordelt jevnt utover.


Stekes på 175 grader midt i ovnen. Sjekk med stekepinne eller tannpirker når de er ferdige. Den minste var inne i 55 minutter og den store i 75 minutter. Legg over bakepapir om de er gyllene før de er ferdige. La de stå 10-15 minutter i formene etter de er ferdige, før du vender dem oppned for avkjøling. Skjær av toppen slik at de blir helt rette. Så deler du de i tre. For at alle skal bli like store måler jeg bunnene og stikker inn tannpirkere der hvor jeg skal skjære. Gjør jobben vesentlig mye enklere. Hvis du synes det er vanskelig å skjære, kan du sette dem i fryseren i 20 minutter først.

Så over til fyllet. Du kan fylle denne kaken med det aller meste. Passer med alle type frukter, mousse og sjokolade.

Bringebærmousse

Du trenger:♥
500g frosne bringebær

♥50g melis

♥2dl vann

♥280g mini marshmallows

♥4 dl kremfløte

Slik gjør du:Ha bringebær, melis og vann i en kjelen. La det koke i 3 minutter.


Ha blandingen i en blender, kjør til alt er suppe. Har du ikke blender kan du bruke stavmikser.Ta blandingen og marshmallows tilbake i kjelen. Rør til alt marshmallows er smeltet. Avkjøl!Pisk kremføten. Vent til bringebærblandingen er helt kald.Bland kremen forsiktig inn. Sett i kjøleskapet slik at den blir litt stivere, da er det enklere å fylle kaken. Denne moussen kan også serveres slik den er, utrolig god dessert. Del moussen i glass og sett i kjøleskapet i 2 timer.

Walters mandler krem:

Du trenger:♥
400g Walters mandler

♥6,6 dl fløte

Slik gjør du:Smelt sjokoladen. Enten over vannbad eller i micro. Jeg smelter i micro´n på 350W i ca 1 minutt.La sjokoladen avkjøle seg. I mellomtiden pisker du fløte.Ha en og en spiseskje med sjokolade i kremen. Rør godt mellom hver gang. Det er viktig å ha i litt og litt sjokolade slik at ikke kremen og sjokoladen skiller seg.

Fordel bringebærmousse og Walters mandler krem mellom hvert lag i White vanilla cake. Smør pisket krem i et tynt lag rundt hele kaken, slik at trekket fester. Jeg har trukket kakene med fondant/sukkerpasta, kjøpes ferdig eller lages selv. Du kan også trekke denne kaken med marispan om du liker det. Rosene er laget av marsipan, og kaken er pyntet med svarte bånd. Brukte søte grønne knappenåler for å festene båndet.Voila...birthday cake!

Om du lurer på noe så spør i vei;)

Hva synes du om kaken?

Nå skal jeg bake cupcakes til festen i morgen, så er det frisøren kl fire, før det blir romantisk middag for to i Engelsviken. Kvelden avsluttes med Hangover 2 på kino. Wee som jeg gleder meg. Elskling vet å skjemme meg bort;)

♥ 

 

15 kommentarer

minveitilbake

03.jun.2011 kl.14:07

kjempe flink er du <3

handler du noe på ebay? er du isåafall fornøyd?

Og en ting til:)

Kan du lage en kake med pasjonsfrukt en gang? du er jo så utrolig flink så da kunne jeg hentet litt inspirasjon til bryllupskaken min <3

barnelykke

03.jun.2011 kl.18:27

Fantastisk er ordet !!

Nydelig kake utseende messig, du er streng med deg selv :) Veldig spennende oppskrift...

Spennende å følge bloggen din, har fulgt deg en stund nå og finner mye inspirasjon hos deg :) Stappet med tips og triks :)

B I R T E

Fru Karlsen

03.jun.2011 kl.18:49

Du må ikke være så streng mot deg selv, kaken ser jo helt fantastisk ut..og jeg er sikker på at den smaker helt himmelsk!!

Kjempeflink er du, Sharin ♥

Nina

03.jun.2011 kl.20:08

Den smakte super godt!!

Bruden

04.jun.2011 kl.11:54

minveitilbake:Tusen takk. Ja, har handlet mye på ebay. Kommer helt ann på hvilken selger jeg har kjøpt av, men stort sett veldig fornøyd. Og det er mye å spare. Forloveden er ikke så glad i pasjonsfrukt, men jeg elsker det. Jeg hadde kanskje laget White Vanilla Cake, smeltet hvit sjokolade og blandet i fersk pasjonsfrukt som fyll.

Bruden

04.jun.2011 kl.11:55

barnelykke:For et utrolig koselig kommentar! Det er det jeg håper på med denne bloggen, pluss å skape oversikt over alle ideéne mine;)

Bruden

04.jun.2011 kl.11:55

Nina:Jeeeiii...så bra!

Bruden

04.jun.2011 kl.11:56

Fru Karlsen:Bare en måte å bli flinkere på vettu...hihi;) Tusen takk Irene<3

minveitilbake

04.jun.2011 kl.14:25

det hørtes deilig ut :)

mamma

05.jun.2011 kl.23:12

Kaken var fantastisk god,du er kjempeflink!!hilsen en stolt mamma:o))

Bruden

06.jun.2011 kl.00:01

mamma:Det må være verdens beste kommentar! Så flink du er mamma. Jeg elsker deg<3

mamma

07.jun.2011 kl.00:01

Takk jenta mi!! elsker deg <3

Alice

07.jun.2011 kl.18:42

Fantastisk flott kake ! Og det høres vilt godt ut.

Høres ut som det krever litt tid, men denne vil jeg absolutt prøve en dag :)

Hvor kjøper du forresten bringebær- og vaniljeextract ? Har jeg aldri sett i butikkene jeg handler.

Bruden

08.jun.2011 kl.00:55

Alice:Tusen takk, hyggelig å høre. Det tar litt tid, men koser meg med det. Jeg har hamstret i USA, koster enn slikk og ingenting. Er i helt vanlige butikker. Ellers vet jeg de har det i ulike nettbutikker eller hos Cacas. Si ifra om du trenger nettadresser;)

Alice

15.jun.2011 kl.18:48

Fant det hos cacas :) Takk!

Skriv en ny kommentar

hits