Oreo CupcakesPå fredag feiret vi svigerfars bursdag. En flott mulighet for meg å øve til bryllupet, på menyen stod Oreo Cupcakes.

Jeg startet på torsdag med å lage små, søte blomster av fondant. Fondanten hadde jeg klar i en tett pose fra da jeg lagde bursdagskaken min som du kan se her. Fondant holder seg svært lenge, bare den ligger i en lufttett boks eller pose. Det betyr at om du skal lage roser eller andre blomster til ei bryllupskake, så kan du lage disse på forhånd. Tro meg; du trenger all den tid du kan få den dagen du skal sette sammen en etasjekake og dekorere den.TTT!For å lage små blomster trenger du fondant/marsipan, blomsterutstikker(tusen takk bestis), kjevle og trepinne. Kjevl ut et stykke fondant og trykk ut blomstene med utsikkeren. Om fondanten setter seg fast i underlaget kan du bruke et tynt lag melis under. Pass på å ikke kjevl fondaten for tynn, den bør være noen millimeter tykk.Så tar du trepinnen(finnes også i plastikk) og trykker ned på blomsterbladene.

Deretter tar du passende perler beregnet til kaker og trykker ned i midten.Jeg lar de ligge i en gammel eggekartong over natten slik at de tørker litt. De blir ikke harde, men holder formen bedre. Du kan fint lage dem samme dag som de skal spises, men jeg liker å gjøre klar blomstene på forhånd.Oreo Cupcakes

Du trenger:

♥113 g usaltet smør

♥3 store eggehviter

♥2,5dl melk

♥250g mel

♥1ts bakepulver

♥2ts vanilje extract

♥½ts salt

♥190g sukker

♥45 oreo cookies

Slik gjør du:Finn frem cupcakeformer. Denne gangen testet jeg ut de jeg kjøpte på Ullared. Legg 22 former ut i et muffinsbrett.

  
Ta 24 oreo cookies og del de i to. Den halvdelen med krem legger du i cupcakesformene. Kremsiden opp. Den andre halvdelen uten krem tar du vare på til frostingen.


Pisk romtemperert smør til det har en fluffy konsistens. Tilsett melk og vanilje extract. Miks godt.


Ha mel, bakepulver og salt i en bolle. Bland godt.
Ha melblandingen i røra. Miks godt. Deretter tilsetter man sukker. Miks videre.Tilsett eggehviter. Miks videre i 2 minutter på med høy hastighet.


Del resten av oreo cookisene som er hele i 4 biter. Bland de forsiktig med litt mel. Dette gjør at ikke bitene synker til bunnen av cupcakeformen, men deler seg mer jevnt i røra da man steker dem.


Tilsett bitene i røra. Bland dem inn med en slikkepott. Nå er røra ferdig.

  

Jeg bruker alltid en isskje når jeg skal fylle cupcakeformene, raskere og vestentlig mindre klin. I like♥ Fyll formene ca ¾ fulle med røre. De hever seg noe, pluss at man ønsker en jevn cupcake. Det blir penere med frosting om du ikke fyller formene helt fulle. Om du ikke ønsker frosting, men skal nyte cupcaken nautrell kan du fint fylle de fulle.Stekes på 180° i ca 20-25 minutter, pass på de og sjekk med tannpirker. Jeg fikk 22 medium cupcakes.På toppen pyntet jeg med hvit sjokolade frosting, oppskriften finner du her. Denne frostingen slår aldri feil, fantastisk god og super enkel å lage. Jeg farget den blå og lagde roser med Wilton 1M tipp. Start i midten av cupcaken og jobb den i sirkler utover. Der jeg avsluttet frostingen dekorerte jeg kanten med en liten fondantblomst. Nå ønsker jeg meg Wilton 2D tipp, må kjøpe neste gang jeg er i Oslo. Lyst å prøve meg på ruffels, ikke laget det siden cupcakekurset jeg var på med Manuela, det kan du lese om her.Frostingen holdt akkurat til 18 roser, kjekt å vite når man skal beregne frosting. Hver cupcake var godt dekket, men det var ikke store mengder slik det ofte kan bli da man lager en topp. Hmmm....hvis du skjønner hva jeg mener. Lager du roser blir det mer enn nok frosting per cupcake. Ikke kvalmende, bare super digg♥ Hvis du ønsker meg oreosmak, knuser du de halve cookisene uten krem i en pose og drysser over frostingen. Jeg valgte å droppe det denne gangen på grunn av at rosen skulle være hovedfokuset. Første gagen jeg lagde disse dekorerte jeg de annerledes, da så de slik ut. Rosa philadelphia frosting med knust oreo strødd over. Nam!

Denne gangen la jeg litt mer tanke ned i dekoreringen, synes de ble mer bryllupsverdige. Hvis det er noe som heter det?
Voilà...oreo cupcakes med hvit sjokolade frosting. Smakte fantastisk = en glad svigerfar. Mission accomplished.

Hva synes du?

Skal du bake noe til bryllupet?

♥ 9 kommentarer

Janne-Kristin

15.jun.2011 kl.23:33

Åh, så pene de var! Jeg fikk kjempelyst til å lage disse! :D Den tuppen du brukte, lager den automatisk slike rosevegger hvis du skjønner? ;)

kristinesside

16.jun.2011 kl.11:13

De så utrolig gode ut! Det må jeg prøve :) Hvor har du forresten fått tak i muffinsformen? Jeg finner bare former med rare størrelser på "hullene" jeg..

Bruden

16.jun.2011 kl.19:45

kristinesside:De har jeg kjøpt på Ullared...hihi. Av alle steder. Kostet 13 kroner for 50 stk. Super billig!

Bruden

16.jun.2011 kl.19:46

Janne:Ja, den tippen er utrolig fin. Wilton 1M heter den.

Margrete

19.jun.2011 kl.17:02

Nam nam !!! Holder på å lage det nå <3

Bruden

19.jun.2011 kl.20:53

Margrete:Ble de gode?

10.sep.2011 kl.13:25

hei! jeg er klar over at dette innlegget ble postet for lenge siden, men jeg har tenkt til å lage disse nå. men når jeg skulle lage frostingen fant jeg ikke noe link, men jeg går ut ifra at jeg kunne bruke den frostingen som var her; http://bryllupstid.blogg.no/1303041317_easter_sweets.html. der var det også hvit sjokolade frosting; men nå til spørsmålet! det stod at man skulle gjømme den ene delen som av oreone som IKKE hadde "det hvite" på seg, men kan jeg fortsatt ha den oreo'ne oppi denne frostingen? ;http://bryllupstid.blogg.no/1303041317_easter_sweets.html. også en ting til; hvor mange muffinser kan jeg pynte med denne frostingen(dobbel posjon)

håper virkelig på svar!

Bruden

10.sep.2011 kl.13:43

Anonym:Hei!Jeg brukte kremost frosting på oreo cupcakes, men du kan fint brukte den hvite sjokolade frostingen. Den er enklere å dekorere med. Men hvis du ønsker kremost kan du få oppskriften;) De oreokjeksene du har gjemt unna uten krem, kan helt klart brukes til hvit sjokolade også. Sist jeg laget den dobblet jeg oppskriften, da dekorerte jeg 24 cupcakes med ruffles og hadde fortsatt litt frosting igjen. Når man lager ruffles på cupcakes bruker man ganske mye frosting per cupcake. Lager du roser bruker du mye mindre frosting, så jeg tipper du hvertfall har nok til 30 cupcakes. Varierer noe ettersom hvilken tipp du bruker. Hyl ut om det er noe mer du lurer på;)

11.sep.2011 kl.15:06

tusen takk!

Skriv en ny kommentar

hits