How to make...


Det er helt sikkert mange som vet 1000 bedre måter å lage monogram på enn hvordan jeg gjorde det tidligere i våres. Det jeg kan er selvlært og langt fra profesjonelt. Jeg elsker alt DIY, så hvis du er som meg; kreativ og liker å skape ting, men hverken har kunnskap om eller planer om å kjøpe deg Photoshop, så les videre. Det er mange firmaer som lager monogram på bestilling, men det koster ofte rundt 1000kr. En latterlig sum spør du meg. Som dere kanskje husker lagde jeg 6 ulike utkast til vårt monogram. Alle ble laget i Word og deretter lagret som bilder. Til slutt stod vi igjen med to favoritter:

og...

 

Etter mye frem og tilbake, lot jeg forloveden bestemme. Valget falt dermed på det nederste monogrammet. Begge disse to mongrammene er laget på samme måte. Her kommer en kort forklaring på fremgangsmåten:

1. Finn en font du liker. Jeg laster ned fonter på Dafont. Da du har lastet ned fonten, "pakker" du den ut ved å dobbel klikke på filen. Deretter installerer du den med programmet Fontbok hvis du bruker Mac.

2. Deretter åpner du Word. Start med en blank side. Trykk Insert, deretter Watermark.

3. Da du er inne på valget Watermark trykker du text, i det åpne feltet skriver du "&" tegnet. Deretter velger du fonten og fargen du ønsker "&" tegnet i. Jeg har brukt Edwardian Script ITC og fargen lys grå.4. Nå skal du skrive navnene eller bokstavene du ønsker i tekstbokser. Det går også ann å skrive teksten over vannmerket uten tekstbokser, men ved å bruke tekstbokser er det mye lettere å flytte teksten rundt. Jeg har brukt fonten Scriptina. Sett et og et navn, eller en og en bokstav i hver sin tekstboks, på den måten kan du selv velge hvor nært de skal stå. Hvis du bare skrive det over vannmerket er minimum linjeavstand 1.

5. Det lønner seg å lage minst 3 ulike ukast, slik at du får prøvd deg frem og har noen valgmuligheter.

6. Jeg ønsket å ha monogrammet som en bildefil/jpeg, på den måten kan det lettere brukes på invitasjoner, bestille stempel osv. Velg Lagre som, da får du opp flere valg i en boks. Et av valgene er filformatet. Her må du velge PDF.

7. Da du har lagret monogrammet som en PDF fil, lukker du Word og åpner PDF filen. Så trykker du på Arkiv og Arkiver som. Nå får du opp en ny boks hvor du har flere filformater å velge mellom. Jeg har lagret monogrammet vårt i JPEG format.

8. Violá.....du er herved erklært en ekte DIY-brud og sparte nettopp 1000kr♥ 

Håper det var forståelig. Om du lurer på noe eller trenger hjelp så spør i vei. Bare koselig å kunne hjelpe!

Hvis du ikke har Office/Word kan du laste det ned gratis her, dette er en prøveversjon som varer i 60 dager.Nå er det TACOTIME, pluss at jeg lager karamell til cupcakes som jeg skal bake i morgen.

Tenkte å vise dere hvordan om noen er interessert i et nytt bakeinnlegg?!
13 kommentarer

Lene

05.11.2011 kl.20:11

jaaaaaaa:) Tusen takk for tipset,nå fikk jeg det akkuratt som jeg ville:D Men er det mulig å flytte på det for det får jeg ikke til?

Marie

05.11.2011 kl.22:38

JA til bakeinnlegg :-)

Fru Karlsen

05.11.2011 kl.23:31

NOEN er interessert ♥

kristinesside

06.11.2011 kl.17:33

Tusen hjerteli takk! Nå skal jeg se om jeg kan få laget et til oss også som er brukbart. Man trenger ikke noe voldsomt fancy greier, jeg synes deres er knallfint! Håper jeg kan få til å lage et som ikke er helt prikk likt ;)

Bruden

06.11.2011 kl.19:46

Lene: Så bra! Vannmerket får du ikke flyttet på, men teksten kan du jo flytte som du vil;)

Bruden

06.11.2011 kl.19:50

kristinesside:Bare hyggelig;) Koselig å høre. Vannmerket kan jo være bokstaver, dato eller navn. Mange muligheter!

Anette

10.03.2012 kl.21:43

Hei :)

Takk for mange fine tips og god inspirasjon :)

Et spørsmål, hvor bestilte du stempelene?

Bruden

12.03.2012 kl.23:16

Anette:Koselig å høre! De bestilte jeg på etsy, hos en dyktig dame. Se her: http://www.etsy.com/shop/lilimandrill

Solveig

06.04.2012 kl.13:33

Hei prøver å lage den litt sånn som du har gjort, men når jeg skal legge tekstboksen oppå så blir & borte?? hvordan legger jeg den oppå slik at den både & og navnet syns?

Bruden

09.04.2012 kl.18:30

Så rart. Det skjer ikke hos meg. Først setter du inn vannmerket, deretter tekstboks over. Da synes hvertfall &-tegnet på min word.

04.07.2012 kl.17:13

Jeg finner ikke skrifttypen du brukte.. Var det på Dafont.com du lastet den ned? den var bare sååå fin!

Bruden

07.08.2012 kl.23:22

Anonym: Beklager sent svar! Ja, det stemmer. Du finner den på Dafont.com, den heter Scriptina;)

Elia

03.09.2012 kl.21:18

Hei.

Takk for super guide! det sparer man gode penger på:)

Men nårjeg skriver inn vannmerket & og med den samme teksttypen som du gjør faller litt av "&"-tegnet bort? en cm av tegnet går utenfor siden. det sammen skjer hvis jeg lager vannmerket mindre. Litt av tegnet er på en måte kappet av?

Kan du hjelpe meg med dette? hvis jeg får fikset det har jeg det perfekte monogram:)

Skriv en ny kommentar

hits