Red Velvet

Beklager dårlig oppdatering denne uken, men det har virkelig gått i ett. Vært på Ungseminar 2012 med Utdanningsforbundet, og jentekveld i går. Deilig å endelig ha en rolig kveld hjemme etter en etterlengtet treningsøkt. Tenkte i dag å friste med en herlig cupcake oppskrift. Red velvet finnes både som kake og cupcakes, og som ostekake. På en av våre favoritt restauranter i USA, Cheesecake Factory, er Red Velvet Cheesecake helt fantastisk. Jeg bakte Red Velvet cupcakes i romjulen, de er så gode! Vi skal helt klart ha Rev Velvet kake i bryllupet. Jeg brukte oppskriften til Manuela bak bloggen passion4baking og boken Love Manuela. Perfekte til Valentine´s Day på tirsdag♥

Red Velvet Cupcakes

Du trenger:♥ 3½ dl sukker

♥ 2 egg

♥ ½ dl kremfløte eller vanilje visp

♥ 3 ½ dl hvetemel

♥ 1 ss hvitvinseddik

♥ 1 ts natron

♥ ½ ts salt

♥ 1 ss kakaopulver

♥ 3 ss vaniljesukker

♥ 1 dl matolje

♥ 2 dl rømme

♥ 2 ts Americolor

Slik gjør du:Miks sammen egg og sukker til eggedosis.Du kan bruke konditorfarge i denne oppskriften, men det vil kreve mye for å få den riktige fargen. Jeg sverger til Americolor eller annen fargepaste. Utrolig drøy i bruk og gir farge svært fort. Pass på å ikke få fargen på huden, det sitter godt! Trust me...jeg har vært på kurs hvor noen fikk mye på hendene...hihi...de så ikke ut etterpå!

Ha fløte/vanilje visp, mel og farge i eggedosisen. Miks godt.

Ha i hvitvinseddik. Miks godt.

Nå skal røren være rød og fin. Den skal ha en sterk rødfarge! Ha i resten av de tørre ingrediensene: natron, salt kakaopulver og vaniljesukker. Miks godt. Deretter avslutter du med de våte ingrediensene som ennå ikke er tilsatt: rømme og matolje. I tillegg tilsatt jeg denne vidundersaken:

Dette er Sponge cake stabilizer fra Cacas. Jeg brukte 2 ts i røren. Dette er ikke nødvendig, men gir det mer luftige cupcakes. Og jeg må si jeg merket forskjell. Dette skal jeg også bruke i bryllupskaken vår. Miks alt godt.Da skal du ha en slikeaktig, fin rød røre. Sett ovnen på 175°.

Finn frem noen fine muffinsformer. Siden jeg baket disse i romjulen, gikk jeg for noen med julemotiv fra Åhlens.Muffinsbrett er obligatorisk da man lager cupcakes. Resultatet kan ikke sammenlignes om man ikke bruker det.

Bruk en iskremscoop da du fyller formene. Mindre søl, og veldig effektivt. Jeg hadde nok røre til 19 stykk. Stekes midt i ovnen i ca 15 minutter. Men sjekk med en tannpirker for å være på den sikre siden.Lukter fantastisk og smaker himmelsk! Virkelig en av favorittsmakene da det kommer til amerikanske kaker.

Jeg lagde hvit sjokolade frosting til disse cupcakesene. Red Velvet frostes vanligvis med philadelhia-frosting, derfor tilsatte jeg en boks med kremost. Se oppskrift på frosting her, og tilsett 200 g philadelphia.

Frost cupcakes da de er avkjølt, ellers smelter frostingen. Denne frostingen har en utrolig god konsistens, som gjør den enkel å jobbe med. Anbefales på det varmeste! Kommer til å bruke denne til cupcakes i bryllupet. Den blir like bra hver eneste gang, slår aldri feil. Den kan også stå i kjøleskapet noen dager, og er fortsatt like fin etter 20 minutter i romtempratur. Perfekt hvis du har planer om å bake cupcakes til bryllupet selv, og ikke har all verdens av tid.

Disse kan godt dekoreres kvelden i forveien, men sett de kaldt over natten. Sett de i romtempratur 30 minutter før servering. Men de er selvsagt best helt ferske. Mmmmmm...så yummy!

Har du tenkt til å bake noe til ditt bryllup?Denne kaken er en selvskreven gjest på vårt kakebord i bryllupet. Heldigvis har jeg ei storesøster som er rå på å bake, godt med litt hjelp også♥ Jeg skal lære deg dekoreringen Nina...hihi;)
 

 

6 kommentarer

09.feb.2012 kl.21:30

Det ordner vi ;)

Lindis

10.feb.2012 kl.11:40

ELSKER bloggen din =)

Fantastisk mye flott inspirasjon og ideer!!!

Skal gifte meg helga etter dere og takker for tips angående nett handling =) MYE penger spart på dresser til barna takket være ebay!! Jippi!! =)

Keep up the good work!

Jeanett- Mamma til Emil <3

10.feb.2012 kl.15:37

Den kaka ser så utruleg god ut! Har lyst å ha den på mitt bryllaups også. Litt kjekt med nokon spennande kaker og! :-)

Bruden

16.feb.2012 kl.21:08

Anonym:Supert, best du sis<3

Bruden

16.feb.2012 kl.21:09

Lindis:Tusen takk, utrolig koselig å høre<3 Gratulerer så mye. Hvor skal dere gifte dere? Lykke til med planleggingen fremover...nå går det virkelig fort! Spør i vei om det er noe du lurer på eller ønsker inspirasjon til.

Bruden

16.feb.2012 kl.21:10

Jeanett:Den er kjempe god, en av mine favorittkaker<3

Skriv en ny kommentar

hits